Igralište otvorio učenik Advan Perviz

MUTNIK, CAZIN – Sredstvima Vlade USK-a u iznosu od oko dvadeset i pet hiljada KM u dvorištu Područne škole u Mutniku, matične Osnovne škole Ćoralići, izgrađeno je i svečano otvoreno sportsko igralište na kojem će sedamdeset učenika ove škole pohađati nastavu tjelesnog odgoja, ali i koristiti ga za rekreaciju u slobodno vrijeme. Svečano otvorenje novoizgrađnog igrališta uveličala je delegacija Vlade i Skupštine USK-a.

Zadovoljava potrebe

Novoizgrađeno igralište učenicima ove škole simboličnim presijecanjem vrpce predali su na upotrebu premijer USK-a Husein Rošić i učenik Područne škole Mutnik, Advan Perviz, sin nedavno preminulog demobilisanog borca Armije RBIH a u delegaciji su bili i predsjedavajući Skupštine USK-a Nijaz Hušić, skupštinski poslanik Ekrem Prošić te Almin Handanagić, predsjednik OO SDA Cazin. Odmah po otvorenju igrališta učenici su kraćom igrom na njemu isprobali donirane lopte. -Bivši resorni ministar Adis Muharemović i ja smo zajedno sa još nekim našim predstavnicima odavde iz Mutnika, inicirali izgradnju ovoga igrališta i to na neki način uspjeli u potpunosti završiti. Sretni smo što danas ovoj djeci možemo predati ovo igralište. Prema izvođaču smo ispoštovali svoje obaveze koje smo imali kad je u pitanju ovaj projekt i konačno smo danas na sreću, prije svega, ovih mališana, otvorili ovo igralište, kaže Nijaz Hušić, predsjedavajući Skupštine USK-a. Nakon prije desetak godina izgrađene moderne školske zgrade, izgradnjom ovog sportskog terena upotpunjeni su školski sadržaji u ovom cazinskom naselju, a predsjedavajući Skupštine, Nijaz Hušić, kao mještanin Mutnika, izrazio je zadovoljstvo što je ovaj projekt konačno realiziran. Sretan je i premijer Husein Rošić. -Upravo radost ove djece pokazuje da smo uradili dobro djelo. Ovo je jedan od projekata koje mi na desetine radimo u našem kantonu. Ja sam radostan da danas mogu biti prisutan ovom svečanom činu da damo na korištenje u okviru svojih nastavnih planova ovako jedno lijepo igralište koje jeste skromnijih gabarita ali zadovoljava sve potrebe, kada je u pitanju ovaj nastavni predmet, kaže Husein Rošić, premijer Unsko-sanskog kantona.

Talentirana djeca

Skupštinski poslanik Ekrem Prošić ističe kako s obzirom da ima mnogo talentirane djece, budućih uspješnih sportista, naselju Mutnik je potrebno jedno ovakvo igralište na kojem bi od malih nogu stekli navike za bavljenjem sportom ali i da bi mogli izraziti svoj talent kako bi postali uspješni sportisti.  Direktor Osnovne škole Ćoralići Denis Hušić, zahvalio je svima koji su na bilo koji način pomogli izgradnju ovoga sportskog terena. -Vjerujem da ćemo, ako ne ove a onda sljedeće godine, završiti i igralište u Gornjim Ćoralićima za koje smo izradili projektnu dokumentaciju a jedan dio početnih radova je već obavljen oko samog nasipa. Time bi i učenici te škole dobili normalinije uslove za odvijanje cjelokupnog nastavnog procesa a pogotovo iz predmeta tjelesni odgoj, kaže Denis Hušić, direktor matične Osnovne škole Ćoralići.  Premijer Husein Rošić je obećao kako će za ovo igralište Vlada osigurati i ostalu neophodnu sportsku opremu, a ovom prilikom su donirali male golove i lopte za mali nogomet te košarku. Samir TULIĆ