Gradonačelnik među sugrađanima u novogodišnjoj noći

BIHAĆ – Zajedno sa grupom Camino Verde i specijalnim gostom Alenom Islamovićem hiljade Bišćana na gradskom trgu dočekalo je Novu 2016. godinu. I ove godine gradska uprava Bihaća zajedno sa Kulturnim centrom organizirala je doček na otvorenom uz domaće muzičare i mnoštvo nagrada, a okupljenim sugrađanima i gostima tačno u ponoć obratio se bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević, koji je, uz najljepše želje, svim građanima čestitao ulazak u Novu 2016. godinu.
Svim svojim sugrađanima od srca želim sve najbolje u 2016. godini i zaista moram reći da je ukupna atmosfera u novogodišnjoj noći bila odlična i da je doček na gradskom trgu zaista bio odličan, jer smo na trgu vidjeli i mlade i stare generacije i to je ono što smo i željeli u novogodišnjoj noći da spojimo. Posebno sam sretan što smo već u prvoj minuti dobili još jednog sugrađanina i čestitam roditeljima Nejri i Sulejmanu na rođenju bebe. Mi smo i ovim pokazali zašto smo centar kantona i nema veće sreće kada vidite jednu odličnu atmosferu i želju sugrađana da zajedno u novoj 2016. godini učinimo sve da naš grad napreduje i razvija se, kazao je gradonačelnik Galijašević.
U novogodišnjoj noći gradonačelnik Galijašević je posjetio dežurne službe Vatrogasne jedinice Bihać, Hitne pomoći Doma zdravlja Bihać i Policijske stanice Bihać, a pola sata iza ponoći i porodilište u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću. Tom prilikom tradicionalno, gradonačelnik Galijašević darovao je Bišćanku Nejru Rekić koja je jednu minutu iza ponoći rodila zdravu mušku bebu tešku 4,6 kg i dugu 57 cm. –Porođaj je protekao bez problema i majka i beba su odlično i sretni smo što smo u prvoj minuti nove 2016. godine porodili bebu i sa jednom lijepom viješću ukoračili u novu godinu, kazao je dežurni doktor Muhamed Salah. Esad Š.NG U BIHAĆU (1) NG U BIHAĆU (3) NG U BIHAĆU (5) NG U BIHAĆU (6) NG U BIHAĆU (16)