Pokreni svoj posao u Bihaću

BIHAĆ – S ciljem podrške sufinanciranju malog i srednjeg poduzetništva gradska uprava Bihaća krajem septembra 2016. godine objavila je javni poziv za dodjelu poticajnih sredstava kroz projekt pod nazivom „Pokreni svoj posao u Bihaću“. Na poziv se javilo 9 aplikanata sa različtim poslovnim idejama, a nakon pregleda dokumentacije i održane radionice na temu „Poslovno planiranje i izrada biznis plana“, komisija je odabrala šest biznis planova koji će biti podržani poticajnim sredstvima, dok ostala tri aplikanta zbog nepotpune dokumentacije nisu razmatrana.

Tim povodom danas je u gradskoj upravi upriličeno potpisivanje ugovora sa šest aplikanta kojima su odobrena sredstva za poticaj za biznis ideje. Zahvalivši se prijavljenim aplikantima na dobro pripremljenim projektima i poslovnim idejama, Nijaz Lipovača, šef Odsjeka za upravljanje lokalnim razvojem i Sakib Alijagić, stručni savjetnik za pravne poslove, istakli su da je intencija gradonačelnika i gradske uprave bila da kroz ovaj projekat pruže šansu mladim i nezaposlenim sugrađanima da pokrenu vlastite biznis planove i zaposle se u svome gradu.

-Ovo je dobar projekat koji je i prethodnih godina polučio dobre rezultate i naša je namjera da pomognemo svim mladima i onima koji žele pokrenuti privatni posao da kvalitetno naprave biznis planove. Također, želja nam je da u narednim godinama za ovaj projekat osiguramo više sredstava i na taj način podržimo više biznis projekata naši sugrađana, kazao je Lipovača. Ugovor su danas  potpisali Emir Delić (mini peletara-5.000 KM poticajnih sredstava), Anel  Okanović (uzgoj malina-4.500 KM poticajnih sredstava), Edin Hukić (pčelarstvo-4.000 KM poticajnih sredstava), Ines Midžić (fast food-3.500 KM poticajnih sredstava), Fatima Velić (izrada vjenčanica i ukrasa za vjenčanja-3.000 KM poticajnih sredstava) i Ismeta Kolaković (pčelarstvo-2.500 KM poticajnih sredstava). -Hvala gradskoj upravi na podršci svima nama aplikantima koji su se prijavili na ovaj projekat i evo ja lično ću kroz ovaj projekat uzgoja malina pokušati sebi obezbijediti egzistenciju i ne otići iz svoga grada, kazao je Anel Okanović. Esad ŠABANAGIĆ