BIHAĆ – Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća, ugostio je danas Alena Kosovića, učenika OŠ Gornje Prekounje Ripač, koji predstavlja grad Bihać na juniorskoj matematičkoj olimpijadi BiH. Zajedno sa nastavnicom Nađijom Hadžihajdarević i direktorom OŠ Gornje Prekounje Ripač Alenom Čajićem, mladi matematičar, predstavio je gradonačelniku Galijaševiću sve svoje dosadašnje uspijehe iz matematike i fizike.

„Volim matematiku i fiziku i evo ove godine nakon što sam osvojio prvo mjesto na gradskom,a potom i kantonalnom takmičenju plasirao sam se na federalno takmičenje i osvojio šesto mjesto. Sada idem na državnio prvenstvo predstaviti svoju školu,svoj grad i ostvariti što bolji rezultat. Hvala gradonačelniku na prijemu i podršci koja mi je sada motiv više da ostvarim bolji rezultat“ – kazao je mladi Alen.

Zahvalivši se direktoru Čajiću i nastavnici Hadžihajdarević na dosadašnjem zalaganju i poticaju mladim učenicima da usavršavaju  svoje znanje , gradonačelnik Galijašević kazao je da gradska uprava Bihaća uvijek podržava mlade i uspješne učenike i stoji na raspolaganju svkom ko predstavlja grad na takmičenjima.

„Mladi Alen jedan je od naših sugrađana koji je zaista veliki potencijal i primjer kako se vlastitim trudom i zalaganjem mogu postići zapaženi rezultati. Mi ćemo nagraditi Alena i njegovu nastavnicu i biti uvijek tu za mlade i uspješne učenike“ – kazao je gradonačelnik Galijašević.

E.Š.